Zgodbe o ribištvu

Naša šola se je vključila v projekt z učenci 4. razreda. Glavna cilja projekta Zgodbe o ribištvu sta revalorizacija ribištva kot gospodarske, turistične in poklicne dejavnosti ter varstvo nesnovne kulturne dediščine na naših ribiških območjih.

Po sledeh obmorskih značilnosti, z razvijanjem novih privlačnih, vključujočih in promocijskih dejavnosti ribištva v urbanem prostoru in podeželju občin (Ankaran, MO Koper, Izola, Piran) bo projekt povezal ribištvo s sredozemskim slogom življenja.

Z aktivnostmi operacije (revalorizacija ribiškega poklica in promocija ribištva med mladimi; spoznavanje vloge žensk v predelavi rib v preteklosti; obujanje tradicije življenja z morjem s poudarkom na kulinariki; informiranje javnosti o doprinosu italijanske manjšine k ohranitvi ribištva; priprava dvojezičnega ribiškega slovarčka in predstavitev poklicev povezanih z morjem) bomo z vključevanjem vsebin o ribištvu v izobraževanje tudi spodbudili vedenje o ribištvu med mladimi.

Projektni partnerji bodo z osvežitvijo zgodovinskega spomina in z njim do današnjih dni povezanimi dejavnostmi gradili zgodbe o ribištvu, ki bodo povezale našo regijo z bližnjimi območji Sredozemlja. Pri ohranjanju ribiške nesnovne kulturne dediščine med mladimi in pri oblikovanju zavesti o Sloveniji kot morski državi s tem projektom sodeluje tudi naša šola.

Več o projektu na Zgodbe o ribištvu.

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)