Oddelki, kjer pouka poteka na daljavo

Seznam oddelkov:

Spoštovani starši in zaposleni,

ko bomo imeli na šoli sum ali potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2 boste o tem obveščeni po mailu. Zaradi navedenega razloga bomo za oddelek vašega otroka prešli k izvajanju pouka na daljavo.

K izvajanju pouka na daljavo v oddelku prehajamo od dne obvestila do konca karantene. V karanteno na domu bo visokorizične kontakte napotil NIJZ.

Vse nadaljnje epidemiološke postopke bo izvedla epidemiološka služba NIJZ (napotitev v karanteno na domu, navodila za karanteno na domu). Epidemiološka služba bo prepoznanim visokorizičnim kontaktom poslala elektronsko sporočilo na elektronski naslov starša oz. zakonitega zastopnika. V primeru, da epidemiološka služba ne bo uspela pridobiti elektronskega naslova, bo Izjavo o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu in Navodila za karanteno na domu poslala po pošti.

V karanteno na domu niso napotene osebe, ki izpolnjujejo izjemo od krantene na domu . Dokument Izjeme glede karantene na domu za osebe, ki so bile v visoko tveganem stiku z osebo s covid-19 je dostopen na: https://www.nijz.si/izolacija. V primeru, da take osebe, ki imajo izpolnjeno izjemo, prejmejo karantensko odločbo, o tem obvestijo Ministrstvo za zdravje, ki odločbe izdaja na naslov: odlocbe-karantena.mz@gov.si. Obvestilu je potrebno dodati dokazilo o izjemi za karanteno na domu.

Tudi če vaš otrok ne bo prepoznan kot visokorizični kontakt, je najverjetneje imel stik z okuženo osebo, zato je pomembno, da v obdobju 14 dni od zadnjega tesnega stika z osebo s covid-19 pozorno spremljajte otrokovo zdravstveno stanje. Če se v tem času pojavijo simptomi ali znaki bolezni covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu …), ostanite doma in pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Zdravnik bo ocenil, ali je potrebna napotitev na vstopno točko zdravstvenega doma za odvzem brisa.

Ključne informacije o koronavirusu SARS-CoV-2 so dostopne na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Podrobne razlage in obveznosti glede zagotavljanja pravic posameznikov po 14. členu Splošne uredbe o varstvu podatkov najdete na spletni strani https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 10)