Pristanišče dobrih idej

Pristanišče dobrih idej

ŠPORT ZDRUŽUJE

Pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije in ob finančni pomoči Luke Koper smo 17. 9. 2018 izpeljali na šoli Mini olimpijado – Šport zbližuje, na kateri so sodelovali učenci od 1.-3. razreda naše šole, OŠV Ankaran in OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio – podužnične šole Hrvatini. Enajst ekip se je pomerilo v različnih športih in plesih. Naš moto je bil: Pomembno je sodelovati in zmagamo VSI.

Zalo veseli smo bili obiska in nagovora g. Timoteja Pirjevca (vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj na MO Koper), ge. Sonje Poljšak (predsednice Športne zveze Koper), predstavnika KS Hrvatini Aleša Bošnjaka, ter super športnice, kajakašice – naše nekdanje učenke Anje Osterman.

Pri izpeljavi so nam pomagali tudi ternerji iz:
–    Dekliške nogometne šola Gažon Obala;
–    Tenis kluba Hrvatini;
–    Odbojkarski klub Ankaran Hrvatini;
–    Twirling klub Koper;
–    Plesna šola Animagos;
–    Folklorna skupina OLJKA Hrvatini in
–    Prostovoljno gasilsko društvo Hrvatini.

foto utrinki

KULTURNA DEDIŠČINA IN TRAJNOSTNI RAZVOJ NA HRVATINIH

Učenci naše šole so imeli 14. 12. 2017 tehniški dan. Prvo in drugo uro so spoznavali kulturno dediščino kraja, in sicer istrske ljudske pesmi in plese. Nato so se preizkusili kot plesalci folklore pod mentorstvom vodje folklorne skupine v Hrvatinih Ivana Funa. Po malici jim je tehniški dan popestrila upokojena učiteljica Maria Pia Casagrande, ki jim je predstavila zgodovinski in kulturni razvoj naselja Hrvatini. Dan so zaključili s spoznavanjem pomena trajnostnega turizma. Sedmošolci so razmišljali tudi o trajnostnem turizmu v Hrvatinih in izdelali plakate z uporabo SWOT analize. Poiskali so številne prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti na primeru trajnostnega turizma v Hrvatinih.

foto utrinki

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)