Izobraževanje na daljavo

Spoštovani učenci in starši,

z razglasitvijo 30 dnevne epidemije in zaradi podaljšanja jesenskih počitnic, lahko predvidevam, da bomo s ponedeljkom, 9. 11. 2020, nadaljevali pouku na daljavo tudi za učence od 1. do 5. razreda. Z gotovostjo nihče ne ve, ali bo do tega prišlo, prav pa je, da smo na tovrsten scenarij pripravljeni. 

Starše in učence naprošam, da sledijo pripravam na poučevanje na daljavo:

  • preverite vašo računalniško opremo (za poučevanje na daljavo potrebujete dostop do interneta, računalnik s kamero in mikrofonom oz. prenosni računalnik ali mobilni telefon z naloženo aplikacijo spletne učilnice Moodle. Navodila za prijavo v Moodle z mobilnim telefonom oz. tablico
  • dostop do spletne učilnice je možen preko AAI računa, ki ste ga učenci 4. in 5. razreda že prejeli od šole in ima domeno ime.priimek@os-hrvatini.si. V teh dneh, boste AAI račun prejeli tudi starši učencev 1. triletja s strani vaše razredničarke po e-pošti. Preverite ustreznost gesel in dostopov. V primeru težav se obrnite na danjela.cupin@guest.arnes.si. Navodila za vstop v spletno učilnico.

V primeru poučevanja na daljavo bo pouk potekal po urniku. Učenci bodo naloge prejemali v spletne učilnice, ogledovali si bodo video posnetke in se z učitelji srečevali na videokonferencah. Prisotnost pri pouku je obvezna.

Vsa pomembna obvestila bodo objavljena na spletni strani šoli in šolskem Facebook, priporočila, povezave in nasveti za delo na daljavo pa na novi spletni strani IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO, do katere pridete iz šolske spletne strani s klikom na slikico na desni strani.

Vsi strokovni delavci bomo v času delovnih dni med 8.00 in 14.00 dosegljivi preko elektronske pošte, zato nas lahko v primeru nejasnosti ali težav kontaktirajte. V vsakem primeru pa bi želeli, da ste v tedenskih stikih vsaj s svojimi razredničarkami, zato vas prosimo, da starši ali učenci enkrat tedensko kontaktirate svojo razredničarko in ji sporočite, kako ste pri delu uspešni, kje imate težave, kaj vam je všeč …

Vse učence oz. starše, ki imate kakršnekoli težave zaradi učenja na daljavo (težave zaradi računalnika, interneta), naprošam, da le-to čimprej sporočite svoji razredničarki ali ravnateljici, da na šoli poiščemo ustrezno rešitev. Naši elektronski naslovi so objavljeni pod zavihkom kontakti.

Zavedam se, da je pred nami čas poln neznank, izzivov in preizkušenj, zato upam, da bomo s skupnim sodelovanjem uspeli v čim večji meri izpolniti zastavljene vzgojno-izobraževalne cilje.

Želim vam obilo zdravja in mirne dni,

ravnateljica: Aleksandra Pobega

(Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1)