Prvi šolski dan

Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

ponovno se bliža čas, ko bomo po dopustih in počitnicah zopet sedli za šolske klopi. Letos je to torek, 1. 9. 2020.

Zaradi še vedno veljavnih omejitev v vsakdanjem življenju in ponovno povečani nevarnosti širjenja okužbe z virusom Covid-19, smo šole v negotovi situaciji, ko še nimamo povsem dokončnih informacij o tem, kako bo pouk septembra smel potekati. Ministrstvo je ravnateljem v preteklih dneh sporočilo, da se naj pripravljamo na vstop v šolo po modelu B, ki predvideva, da se v šolo vrnejo vsi učenci, a pod določenimi pogoji in omejitvami. Kakšne bodo te omejitve, bomo izvedeli šele nekaj dni pred pričetkom pouka, tako, da bomo na šolski spletni strani objavili končno informacijo o poteku prvega šolskega in vseh naslednjih dni pouka v petek, 28. 8. 2020, ko nam bo MIZŠ na podlagi takratne epidemiološke slike dokončno sporočilo, kakšni ukrepi bodo s 1. 9. 2020 veljali v slovenskih šolah.

V tem trenutku bi vam želeli posredovati nekaj informacij, da se boste na ponoven vstop v šolo lažje pripravili. Te informacije se načeloma ne bodo spreminjale.

Na šolsko dvorišče učence od 6.-9. razreda vljudno vabimo ob 8.00, učence 2.-5. razreda pa ob 8.15. Prvošolčke in njihove starše vljudno vabimo ob 10.30. Prosimo, da ob prihodu dosledno upoštevate prometno varnost ter navodila dežurnih učiteljev. Starši, ki boste spremljali prvošolčke morate ob prihodu na šolsko dvorišče nositi zaščitne maske in vzdrževati potrebno medsebojno razdaljo (1,5-2 m).

Pouk za učence 2.-9. razreda bo potekal do vključno 5. šolske ure. Po 5. šolski uri bodo učenci odšli na kosilo oz. domov. V kolikor učenci obiskujejo podaljšano bivanje, bodo po končani 5. šolski uri odšli v svojo skupino. Malico in kosilo boste na šoli imeli vsi učenci, ki ste se konec šolskega leta prijavili na obrok. V kolikor za ta dan kosila ne potrebujete, odjavo uredite po telefonu oz. po e-pošti v tajništvo šole. Podaljšano bivanje se bo ta dan odvijalo po urniku, torej do 16.30.

Vas, prvošolčke, bomo še prav posebej prisrčno pozdravili glede na to, da se nam boste priključili prvič. Zbrali se boste ob 10.30 na šolskem dvorišču (ali telovadnici v primeru slabega vremena). Starši boste imeli v času, ko čakate svojega otroka roditeljski sestanek v telovadnici šole.

Potrebščine, ki jih boste učenci 2.-9. razreda potrebovali prvi šolski dan so: beležka, pisalo, zvezek ali dva in dobra volja. Prvi šolski dan boste učenci prejeli tudi vse šolske potrebščine, ki jih priskrbi šola.

V času poostrenih varnostnih ukrepih brez vnaprejšnjega dogovora vstop staršev v zgradbo šole ne bo mogoč. Starši, ki boste vnaprej dogovorjeni za sestanek, boste počakali pred vhodom v šolo. V šolo vam bo omogočil delavec šole, saj bodo vrata v šolo ves čas zaklenjena. Ob vstopu si boste pri vhodu razkužili roke in obvezno nadeli zaščitno masko.

Starše in učence prav tako obveščamo, da načrtujemo, da bomo v prvih tednih septembra izvedli vse roditeljske sestanke v živo. O podrobnostih vas bomo obvestili na šolski spletni strani.

Starše vljudno prosimo, da redno spremljate informacije v medijih in da se z otrokom pogovorite o varnem vedenju v šolskih in drugih javnih prostorih ter ustrezni osebni higieni in skrbi za zdravje. Za zaščito pred okužbo s SARS-CoV-2 je bistveno, da v šolo pošljete zdrave otroke. Domnevamo, da bodo omejitve, ki bodo veljale od 1. 9. 2020, podobne tistim, ki so veljale ob vrnitvi v šolo junija. Pouk bo prav tako organiziran na podoben način, kot je bil pred koncem šolskega leta.

Verjamemo, da boste zadnje dni počitnic izkoristili za sproščeno in razposajeno slovo od poletja in da se boste skupaj z nami razveselili novega šolskega leta.

Lep pozdrav

Aleksandra Pobega, ravnateljica šole

(Skupno 359 obiskov, današnjih obiskov 1)