Rastem s knjigo

Tudi v letošnjem šolskem letu bo naša šola sodelovala v nacionalnem projektu za spodbujanje bralne kulture »Rastem s knjigo«. Cilji projekta so spodbujanje dostopnosti do kakovostne in izvirne slovenske mladinske leposlovne literature, promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja, spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic, motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe v založniške programe za mladino, povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.

Učenci 7. razredov bodo imeli kulturni dan v okviru omenjenega projekta, v sklopu katerega se bodo izvajale dejavnosti v sodelovanju s Splošno knjižnico Srečka Vilharja, Enoto za mlade bralce. Sodelavci iz splošnih knjižnic bodo zanje pripravili program s predstavitvijo knjižnice, knjižničnega informacijskega znanja, avtorja izbrane knjige in knjige same.

Začetek projekta je predviden 7. novembra 2022 in traja do konca šolskega leta. Letos bodo sedmošolci dobili v dar naslednjo izbrano knjigo: Boštjan Gorenc, Jaka Vukotič (ilustracije), s pomočjo Kuzme Ahačiča: Reformatorji v stripu, Škrateljc, zavod za kulturo, izobraževanje in šport.

Dejavnosti projekta RASTEM S KNJIGO koordinira Nataša Jerman.

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)