Oddelki, kjer so zaradi okužbe potrebni dodatni ukrepi

Seznam oddelkov, kjer je potrebno dnevno samotestiranje:

Seznam oddelkov v karanteni in z izobraževanjem na daljavo:

Spoštovani starši in zaposleni,

ko bomo imeli na šoli sum ali potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2 boste o tem obveščeni po mailu. Zaradi navedenega razloga bodo učenke in učenci nadaljevali s poukom v šoli pod pogoji, ki jih določa Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (z dne 17. 1. 2022).

Učenke, učenci in zaposleni, ki opravljajo vzgojnoizobraževalno delo, se bodo namesto napotitve v karanteno in izobraževanje na daljavo, v naslednjih sedmih dneh, vsak dan samotestirali v šoli.

Starše in skrbnike naprošamo, da poskrbite, da bo vaš otrok imel v obdobju vsakodnevnega samotestiranja s seboj teste, ki jih prevzemate v lekarni.

Izjeme: učenkam, učencem v oddelku ter zaposlenim, ki opravljajo vzgojnoizobraževalno delo v oddelku, ni potrebno opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če:
– izpolnjujejo določila druge ali tretje alineje 2. člena odloka, ki ureja izjeme od karantene (to pomeni, da so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali pa so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni),
– predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec in ne le 15, kot je veljalo doslej. Za tiste učence, ki po novem Odloku ne izpolnjujejo pogojev izjeme od samotestiranja (v primeru okužbe v oddelku), je potrebno razredniku posredovati soglasje za samotestiranje v šoli.

Koristna povezava na NIJZ:
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodilo_vodstvu_viz_v.7.pdf in https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/sars-cov2_obvestilo_za_kontakte_25_19.1.2022_paket1in3_po_navadni_posti.pdf

K izvajanju pouka na daljavo bomo prešli le, če bo 14 dneh 30 % učencev oddelka okuženih.

(Skupno 326 obiskov, današnjih obiskov 1)