Uporaba zaščitnih mask

Spoštovani starši, skrbniki,

na podlagi okrožnice MIZŠ, ki smo jo prejeli včeraj popoldne, vas z veseljem obveščam, da je v Uradnem listu Republike Slovenije št. 29/22 z dne, 4. 3. 2022, objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Spremenjen odlok je stopil v veljavo včeraj.

Od 5. 3. 2022 uporaba zaščitne maske za učence ni več obvezna ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Prav tako uporaba zaščitne maske ni obvezna za strokovne delavce in druge zaposlene, ki z njimi sodelujejo pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega programa v osnovnem šolstvu. Strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pa nošenje zaščitnih mask, čeprav to v šolah ni obvezno, še naprej priporoča kot metodo za zmanjševanje verjetnosti prenosa SARS-CoV-2. 

Učenke in učenci naj pridejo v ponedeljek, 7. 3. 2022, v šolo s pripravljenostjo na sodelovanje pri pouku in vseh ostalih dejavnostih šole, s širokim nasmehom.

ravnateljica: Aleksandra Pobega

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)