Samotestiranje učencev

Spoštovani starši,

dopolnjen Odlok Vlade RS o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID – 19 z dne 11. 11. 2021 določa obvezno samotestiranje učenk/učencev v vzgojno- izobraževalnem zavodu od srede, 17. 11. 2021, dalje.

Staršem, ki soglašajo s samotestiranjem otrok, se zahvaljujemo za izkazano zaupanje in omogočanje, da pouk na naši šoli tudi v nadalje poteka po ustaljenih poteh. Učitelji bodo poskrbeli, da bo samotestiranje otrokom predstavljeno in vodeno na otroku primeren način, da bo za otroka to pozitivna izkušnja, ki jo bo v skupini s svojimi sošolci doživel čim bolj umirjeno, naravno.

Pouk bo za vse učence, katerih starši ne soglašajo z izvedbo samotestiranja, nimajo ustreznega zdravstvenega razloga za ne-opravljanje samotestiranja, nimajo veljavnega zdravniškega potrdila o testiranju s HAG testi, niso cepljeni ali niso preboleli COVID-19, potekal na daljavo. Kako bo organiziran si poglejte v sklopu Izobraževanje na daljavo – navodila.

V upanju, da bomo z upoštevanjem ukrepov, ki nam jih Odlok nalaga, omogočili in ohranili šolanje naših otrok v šolskih prostorih Vas lepo pozdravljam.

ravnateljica: Aleksandra Pobega

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)