Prireditev ob dnevu državnosti in zaključek šolskega leta

»Danes so dovoljene sanje. Jutri je nov dan!«…

To so bile slavne besede prvega slovenskega predsednika Milana Kučana ob razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti Slovenije leta 1991. 25. junija 1991 je slovenska skupščina sprejela Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, zato je ta dan postal slovenski državni praznik.

Biti državljan pomeni biti odgovoren do svoje države, do predpisanih zakonov v Ustavi, biti spoštljiv do državnih simbolov, torej državne himne, zastave in grba. Ob praznovanju državnih praznikov zato izobesimo zastave in bodimo ponosni na svojo domovino. Le kdo jo bo ohranjal, če ne mi, državljani, s svojo kulturo. Ponesimo v svet slovensko besedo, glasbo, pesem …, občutek, ko zaslišiš svoj, domač jezik ali pesem v širnem svetu, je nepopisen. Prevzamejo te sreča, ponos in občutek pripadnosti.

Želimo vam, da jutrišnji državni praznik lepo preživete.

Tudi to šolsko leto smo pripeljali do konca. Bilo je prav posebno obarvano. Kljub vsemu smo se vsi veliko novega naučili, dosegli ste nove uspehe in postali bogatejši za nove izkušnje. Prvošolčke so se svečano zaobljubili, na ta način smo jih sprejeli v šolsko skupnost. Najuspešnejšim je ravnateljica na prireditvi podelila pohvale in priznanja. Pohvale so prijeli:

  • dobitniki srebrnega in zlatega priznanja za italijansko in angleško bralno značko;
  • pohvalo šole 3. c razredu, za medsebojno povezanost, sodelovanje, pomoč in spodbujanje sošolcev;
  • devetošolci so pohvalo šole za najboljši razred prejeli že na valeti.
  • srebrno Vegovo priznanje je prejel Maj Pečar iz 8. c,
  • najbolj žlahtno, zlato priznanje na Cankarjevem tekmovanju, je prejela Pika Rejc Mekota iz 9. c.

Na vse dobitnike smo zelo ponosni.

Pa smo ga dočakali – konec zelo posebnega šolskega leta. V ponedeljek, 14. 6 2021, smo se z valeto poslovili od naših devetošolcev, danes pa še od ostalih učencev. Spopadli smo se s čisto novo situacijo in zmagali, zato je odhod na zaslužene počitnice še toliko bolj sladek. Vsi skupaj smo zaplesali na Jerusalemo.

Za konec nam je ravnateljica še zaželela: “Bodite previdni in upoštevajte priporočila o varovanju zdravja. Vzemite si čas za stvari, ki jih imate najrajši. Uživajte v polni meri, da se boste vrnili polni novih idej in pričakovanj za naprej. Naj bo poletje čas, ki bo risal lepe spomine.”

Se vidimo septembra!

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)