Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 9. 11. 2020

Spoštovani starši,

Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi v četrtek, 5. 11. 2020 sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala uporabo omejitev, določenih v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolski zavodih (Uradni list RS, št 152/20).
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojnoizobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Komunikacija, posredovanje navodil za delo in razlage bodo učencem na voljo v Arnesovih spletnih učilnicah. Navodila ste starši in učenci prejeli po e-pošti. V kolikor imate težave s tehnologijo ali dostopom se obrnite na učiteljico Danjelo Gustinčič (danjela.cupin@guest.arnes.si).

Vsa pomembna obvestila bodo objavljena na spletni strani šoli in šolskem Facebook, priporočila, povezave in nasveti za delo na daljavo pa na novi spletni strani IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO, do katere pridete iz šolske spletne strani s klikom na slikico na desni strani.

ŠOLA V NARAVI

Za učence 4. in 5. razreda, ter za učence 8. in 9. razreda je šola v naravi prestavljena. Učenci 6. in 7. razreda pa imajo šolo v naravi že naslednji teden, torej od 9. 11. do 13. 11. 2020 in to “na daljavo”. O vsem vas bo jutri obvestila vodja šole v naravi Maša Sitar.

Spoštovani učenci,

pred nami je nekaj kar smo že izkusili. Zato boste morali pokazati še več odgovornosti in samostojnosti kot spomladi. Pomembno je, da ne prekinete z učenjem, ampak sledite vsem navodilom učiteljev. Tako se bomo po tem nepredvidenim obdobjem vrnili nazaj v šolske klopi in nemoteno nadaljevali s šolskim delom.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako začeti s šolskim delom doma.

Prva težava, ki se pojavi je ta, da smo v domačem okolju navajeni na počitek, sprostitev in zabavo. Zato nas domače okolje ne motivira za delo. Zato je zelo pomembno:

  • DA SI ORGANIZIRATE PROSTOR, ki bo namenjen zgolj in izključno delu oziroma delu za šolo. Ta prostor si uredite tako, da vas bo že ob pogledu spomnil na učno okolje. Prostor naj bo urejen in naj ima v neposredni bližini samo tiste stvari, ki so nujne za vaše učenje.
  • DA SI ORGANIZIRATE ČAS, ki bo namenjen učenju. Ker so naši možgani zjutraj in dopoldan najbolj zbrani, je to pravi čas za šolsko delo. Dobro je, da se držite urnika in za vsak dan opravite dnevne obveznosti. Ne prelagajte predvidene obveznosti na druge dneve ali popoldneve. V svojem urniku vsekakor predvidite tudi lepe in razveseljive dejavnosti, ki jih boste imeli po opravljenem učenju in vas bodo motivirale, da se boste zjutraj res zbrali in obveznosti hitro in dobro opravili. Te razveseljive dejavnosti so sprehodi v naravi, igra s starši ali sorojenci, ogled filma, kuhanje, pečenje tortic, ustvarjanje, druženje preko socialnih omrežij ali telefona s svojimi prijatelji ali pa le počivanje.
  • Pomembno je, da med učenjem ne pozabite na kratke odmore (5 min: WC, pitje vode, razgibavanje …).

V kolikor boste imeli pri učenju kakega predmetu večje težave, se obrnite (elektronsko) na učitelja, v primeru težav z organizacijo učenja ali motivacijo za učenje pa se obrnite na šolsko svetovalno delavko (elektronsko).

Učenci s posebnimi potrebami boste lahko v okviru predvidenih ur za pomoč v kontaktu z izvajalkami dodatne strokovne pomoči (elektronsko in telefonsko).

Za redno in sprotno delo ste odgovorni učenci, od Vas, spoštovani starši, pa pričakujem, da jih boste kontrolirali, kako so delo opravili.

V upanju na čim hitrejšo vrnitev v šolske klopi vas lepo pozdravljam

ravnateljica: Aleksandra Pobega

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)