Svetovni dan Zemlje

SPOŠTOVANI,

bliža se svetovni dan Zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila. Opominja nas, da si moramo prav vsi vsakodnevno prizadevati za ohranitev zdravega okolja in skrbno ravnanje, ki bo bolj prijazno našemu planetu.

Tudi na naši šoli se pridružujemo praznovanju in organiziramo več dejavnosti.

  • V torek, 23. 4., bomo med 13.00 in 15.00 uro izvedli čistilno akcijo v okolici šole.
  • Od 23. 4. do 26. 4. bo potekal PEŠBUS. Organizirani bosta dve postaji, Kulturni dom in Mercator. Zbor na posamezni postaji bo med 7.30 in 7.45.
  • Ponovno je čas, da si zamenjamo in osvežimo garderobo brez nepotrebnega zapravljanja in onesnaževanja! V ta namen se vrača »ŠOLSKA IZMENJEVALNICA«, ki bo potekala od srede, 17. 4. 2019, do petka, 26. 4. 2019.

Izmenjava poteka po načelu blagovne izmenjave in principu “odneseš, kolikor prineseš”. Za vsak kos oblačila, ki ga boste prinesli, boste prejeli kupon (pri učiteljici Vesni ali Lauri). Ta kupon boste nato lahko zamenjali za kos oblačila, izbranega med tistimi, ki jih bodo prinesli drugi učenci, učitelji ali starši. Prejeti kuponi so prenosljivi. Prinesene obleke morajo biti čiste, cele in še nosljive.

Po istem kopitu bo potekala izmenjava knjig in igrač.

Namen ostaja enak, torej da si izmenjate knjige, ki ste jih že prebrali, igrače, s katerimi se ne igrate, in obleke, ki jih iz različnih razlogov ne uporabljate več. Obenem pa s to gesto poskrbimo še za naš planet.

Obleke, knjige in igrače, ki bodo ostale po zaključku projekta, bomo podarili pomoči potrebnim.

   

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)