Učenje na daljavo

Dragi naši učenci, lepo pozdravljeni!

Pred nami je nekaj novega, to je učenje na daljavo. Pokazati boste morali več odgovornosti in samostojnosti kot kadarkoli do sedaj. Pomembno je, da ne prekinete z učenjem, ampak sledite vsem navodilom učiteljev. Tako se bomo po tem nepredvidenim obdobjem vrnili nazaj v šolske klopi in nemoteno nadaljevali s šolskim delom. Ta teden še počivate, uredite delovne zvezke, zvezke in z družino igrajte miselne in druge družabne igre. S poukom na daljavo pa pričnemo 23. 3. 2020.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako začeti s šolskim delom doma.

Prva težava, ki se pojavi je ta, da smo v domačem okolju navajeni na počitek, sprostitev in zabavo. Zato nas domače okolje ne motivira za delo. Zato je zelo pomembno:

  • DA SI ORGANIZIRATE PROSTOR, ki bo namenjen zgolj in izključno delu oziroma delu za šolo. Ta prostor si uredite tako, da vas bo že ob pogledu spomnil na učno okolje. Prostor naj bo urejen in naj ima v neposredni bližini samo tiste stvari, ki so nujne za vaše učenje.
  • DA SI ORGANIZIRATE ČAS, ki bo namenjen učenju. Ker so naši možgani zjutraj in dopoldan najbolj zbrani, je to pravi čas za šolsko delo. Dobro je, da se držite urnika in za vsak dan opravite dnevne obveznosti. Ne prelagajte predvidene obveznosti na druge dneve ali popoldneve. V svojem urniku vsekakor predvidite tudi lepe in razveseljive dejavnosti, ki jih boste imeli po opravljenem učenju in vas bodo motivirale, da se boste zjutraj res zbrali in obveznosti hitro in dobro opravili. Te razveseljive dejavnosti so sprehodi v naravi, igra s starši ali sorojenci, ogled filma, kuhanje, pečenje tortic, ustvarjanje, druženje preko socialnih omrežij ali telefona s svojimi prijatelji ali pa le počivanje.

Pomembno je, da med učenjem ne pozabite na kratke odmore (5 min: WC, pitje vode, razgibavanje …).

V kolikor boste imeli pri učenju kakega predmetu večje težave, se obrnite (elektronsko) na učitelja, v primeru težav z organizacijo učenja ali motivacijo za učenje pa se obrnite na šolsko svetovalno delavko (elektronsko).

Učenci s posebnimi potrebami boste lahko v okviru predvidenih ur za pomoč v kontaktu z izvajalkami dodatne strokovne pomoči (elektronsko in telefonsko).

Za redno in sprotno delo ste odgovorni učenci, od Vas, spoštovani starši, pa pričakujemo, da jih boste kontrolirali, kako so opravili samostojno učenje.

Jasmina Peternelj, šolska svetovalna delavka

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)